O NAMA

BOGATA PROŠLOST.
IZAZOVNA SADAŠNJOST.
USPJEŠNA BUDUĆNOST.

Veterinarska stanica d.o.o. Prelog osnovana je 8. siječnja 1957. godine. Društvo ima tradiciju dužu od 65 godina. Ovdje je započeo prvi terenski obuhvat umjetnog osjemenjivanja goveda, a samo društvo je niz godina uzorni primjer praktičnog ostvarivanja svih suvremenih dostignuća veterinarske medicine.

Niz godina djelovanje društva usmjereno je bilo prema oplemenjivanju pasminskog sastava svinja i proizvodnji što kvalitetnijeg simentalskog goveda, pa sve do uspješno obavljenih embriotransfera.

Uz višegodišnji pad fonda goveda, svinja i sve manjeg fokusa države na razvoj nacionalnog stočarstva, ulazak u Europsku uniju te ogromnu prilagodbu tržištu i cijenama mlijeka i mesa u EU, selo je ostalo desetkovano.

Veterinarski posao počeo se prilagođavati takvom trendu, uz smanjenje veterinara u dijelu zdravstvene zaštite te njihovom uključivanju u inspekcijski posao i prilagodbu rada na velikim farmama i ambulantama za male životinje.

U pravnom obliku u kojem danas djeluje, Veterinarska stanica d.o.o. Prelog osnovana je privatizacijom društva 1992. godine. U sklopu Društva djeluju ambulante u Prelogu te ambulanta u Donja Dubravi. Tvrtka-kćer Galivet osnovana je 1997. godine, a danas je međunarodno priznata i u samom vrhu peradarske proizvodnje teške linije.

Kroz iskustvo našeg 21 djelatnika od kojih je 14 veterinara različitih specijalizacija, društvo obavlja ovlaštenu veterinarsku inspekciju, djeluje u općoj praksi (ambulantama za velike i male životinje), obavlja službu za sakupljanje i prijevoz nusproizvoda životinjskog podrijetla te službu za preventivno provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

0 Veterinara

0 Tehničara

0 Ostalog osoblja

Naše najvažnije odlike

Brzina i efikasnost.

Za zdravlje životinja najbitnije je brzo i efikasno djelovanje.

Stručnjaci s iskustvom.

Konstantno usavršavamo svoja znanja edukacijama i seminarima.

Suvremena tehnologija.

Napredak u svijetu tehnologije znači i napredak u svijetu veterine.